Schermafbeelding 2018-11-10 om 15.46.50.

Schermafbeelding 2018-11-10 om 15.46.50.

Gamelokaal

Gamelokaal

Boomwhackers

Boomwhackers

Hit it!

 

Voor wie?
 

 

 


 

Aantal spelers?

 

 

 

 

Inhoud?

 

 

 

 

 

Meer info?

 

 

PO: groep 8

VO: 1e klas VMBO/HAVO/VWO

Hele klas

Gehoortraining en toonhoogtenotatie.

Hit it!

Level 1: Kinderspel

Tijdens het spel Hit it! verdelen de spelers/leerlingen zich in groepjes van maximaal 6. Elk groepje krijgt 6 boomwhackers en een kaartje. Op het kaartje staat de titel van een eenvoudig (kinder)liedje en de eerste noot. Op gehoor zoeken de kinderen de rest van het nummer uit waarbij ze de boomwhackers gebruiken. Op deze manier doen ze aan gehoor training en is er geen andere optie dan alert samenwerken. Door ze extra punten te geven voor snelheid en op het bord de score van alle groepjes bij te houden komt er nog een extra motivatie bij.

 

Level 2: Een nieuw liedje

Tijdens level 2 krijgen de kinedren een herhaling van level 1, maar dan met een ander liedje. Vervolgens moeten ze op een magneetbord de noten op de juiste plek in de notenbalk plakken. Opnieuw geldt hier een tijdbonus en een puntentelling voor het aantal goede noten.

 

Level 3: Alle skills verzamelen

In level 3 krijgt elk groepje de eerste 7 noten van een bekend liedje. Dit lied moeten ze raden, ze moeten het afmaken, in noten opschrijven en voor de klas spelen. Voor elk onderdeel zijn punten te verdienen. De punten in level 3 tellen dubbel!

Momenteel zijn we bezig om een nieuwe versie te maken van Hit It, een nog mooiere variant.

Begin 2019 zal dit spel ook in ons Materiaallokaal te vinden zijn en kunnen jullie er op jullie scholen mee aan de slag.