Groep 8 leerlingen nemen vaak afscheid van de basisschool met een musical. Veel scholen kiezen ervoor om een kant en klare musical in te studeren met de kinderen… Maar wat als de leerlingen in groep 8 de leiding krijgen bij hun groep 8 musical? Wat als de volledige verantwoordelijkheid bij hen ligt? Binnen de musicalgame worden de kinderen met behulp van allerlei spellen en werkvormen opgeleid tot echte makers! Ze schrijven zelf, repeteren zelf, maken choreografieën en nemen vol vertrouwen en trots de volledige verantwoordelijkheid op zich!

Nu zie je pas echt wat voor talenten de basisschool verlaten!

Self determination theory - Deci&Ryan

Dit ontwerp van de musical is volledig gebaseerd op de 'Self determination theory' van Deci&Ryan. Zij stellen dat er 3 psychologische basisbehoeftes zijn waardoor mensen gemotiveerd raken. Aan zowel autonomie, relatie als competentie moet aandacht besteed worden om een mens gemotiveerd te laten zijn. In deze vorm komen deze 3 basisbehoeften alle drie aan bod.

Met behulp van ludodidactische principes (onderwijs op basis van gameprincipes) hebben de kinderen voldoende vrijheden (autonomie), ontwikkelen ze hun competenties en is er een grote verantwoordelijkheid (relatie) naar elkaar toe.

Wil je meer weten? Stuur vooral even een mailtje!

The musical game
Regisseurs en videocrew
storyboard game
Scriptschrijvers aan het werk