Zoeken
  • Kim Jansen

Baba Yaga


Ik vond het weer tijd voor een nieuwe grafische partituur.

Bij het lesidee 'Star Wars' staat precies beschreven hoe je een grafische partituur kunt oefenen met kinderen in de klas.

Onderstaande partituur gebruik ik in een zelf ontwikkelde lessenserie (Betje heeft een koffertje). Deze lessenserie bied ik aan in groep 4. Betje gaat in deze les op bezoek bij een heks. Deze heks is ontzettend verdrietig want ze wilde graag bij de heksenclub maar daarvoor moet je minsten 1.50 meter zijn en dat is de mini-heks bij lange na niet. Ze heeft wel een recept gekregen voor een drankje genaamd de 'heksenhik' maar het lukt haar maar niet om het recept goed uit te voeren. Kunnen wij (de kinderen) haar daar niet bij helpen?

Ik print bovenstaand gedicht altijd uit en brand de randjes af en besmeur hem met koffie zodat het echt een oud gedicht lijkt.

Verder zorg ik voor 3 potten met drakenhaar (water met rode kleurstof), smurvenslijk (water met blauwe kleurstof) en sap van gnomenbomen (water met gele kleurstof).

Ik laat de kinderen a.d.h.v. het gedicht deze drie magische drankjes mengen. Leuk om te zien dat de kleuren dan veranderen. Blauw en geel wordt natuurlijk groen en dit is voor de kinderen erg leuk om te zien!

Vervolgens moet het magische lied nog klinken. Dat is het speelstuk!

Het stuk dat ik hiervoor gekozen heb ik Baba Yaga van Tchaikovsky gekozen (ook wel 'the witch' genoemd).

We gebruiken: trom, bekken, claves, triangel en de guiro. De licht blauwe puntjes zijn rusten (let op: op het digibord zijn deze niet altijd goed te zien!)

Er klinkt een korte opmaat en dan start het spelen van de kinderen.

#Grafischepartituur #Onderbouwpo

158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven