Zoeken
  • Kim Jansen

Ruimtedans


Het lied 'De Ruimtedans' geschreven door Thijs Spook is een van de grootste hits in mijn klassen. Ik heb hem voornamelijk in groep 3/4 gedaan (passend bij het thema) maar hij is eigenlijk iets aan de lastige kant dus ook groep 5/6 kan hier nog prima mee aan de slag!

Opwarming:

Het gaat deze les over de ruimte. Hoe zouden klanken in de ruimte klinken?

Laat de kinderen een klank/geluid maken zoals ze verwachten dat het klinkt in de ruimte en doe dit met de hele klas na. Hierbij kun je ook denken aan het geluid van een raket, het geluid van lopen in de lucht/zweven, etc.

Voor groep 3/4: Het gedeelte 'stap voor stap' vraagt om bewegingen van de kinderen. Laat de kinderen dit gedeelte uitbeelden en laat ze zo bewegen alsof ze daadwerkelijk in de ruimte zijn, grote en trage stappen.

Dit lied sluit erg goed aan bij de Star Wars grafische partituur die ik eerder al heb gedeeld. Ik combineer beide onderdelen vaak samen en vul daar 2 muzieklessen mee.

#Zingen #Onderbouwpo

298 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven