Zoeken
  • Kim Jansen

Boomwhackers


Boomwhackers gebruiken in de klas vind ik altijd super leuk!

Ze zijn in elke groep in te zetten door de handige kleuren en een grafische partituur maken is dan ook vaak een eitje.

Om er nog beter mee aan de slag te gaan hebben we een kaartset ontwikkeld. In het deck zitten alle 8 de verschillende diatonische boomwhackers (c, d, e, f, g, a, b, c). Er zitten 6/7 kaarten per noot in het deck.

Lesideeën:

Componeren: Geef een groepje kinderen een deck mee en een set boomwhackers. De kinderen maken hun eigen compositie. Welke tonen vinden ze mooi klinken achter elkaar? Welke volgorde is mooi? Ik geef hierbij altijd aan dat ze moeten eindigen op de rode kaart (zonder het pijltje). Verder zijn ze helemaal vrij.

Het is ook leuk om dit te combineren met de fruitkaartjes. Een rij van ritme kaarten bovenaan, de boomwhacker kaarten eronder en dan is het voor de bovenbouw ook een uitdagende speelopdracht.

Liedjes raden:

Dit doe ik vaak met de kleuters.

Een groep kleuters heeft een boomwhacker in hun hand. Elke keer houd ik een boomwhacker kaartje omhoog en de kinderen met deze kleur boomwhacker moeten op dat moment spelen.

De rest van de klas raad om welk liedje het gaat! Bijvoorbeeld: Deze vuist op deze vuist

Altijd is kortjakje ziek

Liedjes uitzoeken:

Dit idee is echt voor de bovenbouw. Elke groep krijgt een kaartje mee met daarop een liedje, de begintoon van het liedje en de boomwhackers die nodig zijn in dit liedje. Ze krijgen een set kaarten mee en het is aan hen om (op gehoor) het liedje uit te zoeken. Met de kaarten leggen ze de volgorde neer. Ik ben druk bezig om dit voor bekende Sinterklaasliedjes uit te werken. Over 2 weken zal dit lesidee op de site komen! Het kan natuurlijk met allerlei liedjes. Popliedjes, kinderliedjes of Sinterklaasliedjes.

Bestellen:

Je kunt de kaarten bestellen via deze site. Via contact kun je een berichtje sturen met daarin je bestelling. Een kaartspel (met 54 kaarten) kost € 15,00. Dit is exclusief verzendkosten (€ 3,95).

De verzendkosten blijft tot 3 decks per bestelling gelijk. Bij 4 decks of meer gaat dit omhoog (€ 6,95).

#Componeren #Boomwhackers #Onderbouwpo #Bovenbouwpo #VO

3.947 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven