Zoeken
  • Kim Jansen

Danskaartjes

Bijgewerkt op: 29 nov. 2019


Tijdens het voorbereiden voor een gymles voor groep 3 dacht ik ineens weer aan mijn danskaartjes. Al voordat ik bedacht dat je prima kan tekenen met een iPad liggen deze kaartjes (handgetekend) in een bakje. Ik was ze eventjes vergeten maar na de super leuke les wil ik het toch graag met jullie delen.

Hoe werkt het?

1. Elk kind in de klas krijgt een kaartje, het is belangrijk dat de kinderen goed onthouden wat er op hun kaartje staat en dat ze dit voor iedereen geheim houden!!

2. Zet muziek op. De kinderen gaan nu dansen. De opdracht die je hierbij geeft verschilt erg per groep: Kleuters: beweeg op de muziek zoals het dier beweegt

Groep 3/4: bedenk hoe de afbeelding op je plaatje zou dansen, zo ga je nu ook dansen

3. Als de muziek stopt blijven de kinderen als een standbeeld staan.

4. De vervolgopdracht: ga door met dansen maar kijk nu ook goed om je heen. Ga zonder te praten op

zoek naar kinderen die hetzelfde plaatje op hun kaartje hebben staan. Hier moet je achter komen

door te kijken naar de andere dansende kinderen. Wie danst er een beetje hetzelfde als jij? 5. Als je iemand hebt gevonden geef je deze persoon een hand en dans je samen verder op zoek naar

meer kinderen die bij jullie horen. Dit doe je totdat iedereen bij een groepje aangesloten is.

6. Zorg ervoor dat iedereen gaat zitten. Wijs 1 voor 1 de groepjes aan en laat ze hun bewegingen

nog een keer doen op de muziek. Kan de rest van de klas raden welk plaatje er bij hen hoort?

Zoals al eerder gezegd zijn deze kaartjes dus nog met de hand getekend en daarna ingescand :) Niet meer helemaal van deze tijd misschien maar dat maakt ze niet minder leuk!

Ik start vaak met de dierenkaartjes. Dit is vooral voor jonge kinderen vaak net ietsje makkelijker.

Later in de les (of in een andere les) pak ik de voertuigkaartjes er dan bij. Deze voertuigen zijn getekend door Renske Wallet :) We vonden het te veel werk om alles te maken dus hebben het werk verdeeld!

Jullie kunnen ze nu natuurlijk gewoon uitprinten en uitknippen. Als je ze lamineert dan blijven ze ook nog erg lang goed en kun je ze voor een erg lange tijd bewaren.

Tip! Bij de Hema hebben ze dik papier wat aan de ene kant een leuk plaatje heeft en aan de andere kant is dit papier gewoon wit. Daar kun je het op printen en dan ziet het er nog mooier uit. Vaak vinden kinderen dat toch ook leuk!


En een versie voor kerstmis!

Leuk om op elk willekeurig kerstnummer te gebruiken als achtergrondmuziek. Of de vrolijke standaardnummers of juist 'de notenkraker' van Tsjaikovsky als je behoefte hebt aan een beetje rust in de klas!#Bewegen #Onderbouwpo

969 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven