Zoeken
  • Kim Jansen

Sing a song for the peace of the people


Kerst! Yes!

De tijd dat muziek op de meeste basisscholen ineens toch weer een beetje belangrijker wordt, in ieder geval wel op mijn school.

Een koor met 150 (!!!) kinderen, een koor met teamleden. Overal klinkt muziek.

Hierbij nog een leuk lesidee voor de bovenbouw. Natuurlijk doen hits als feliz navidad het ook altijd erg goed in de bovenbouw maar dit ubercheezy liedje roept helemaal de kerstgedachte op!

Leer het lied aan. Ik doe het altijd middels voor- en nazingen. Ik wil dat ze het uit hun hoofd kunnen zingen maar het Engels kan best een beetje lastig zijn. Bij voor- en nazingen is er veel aandacht voor de tekst en komt het helemaal goed!

Met het lied kun je vervolgens heel veel doen:

- In canon zingen: De tweede groep start als de eerste groep bij de 2. is beland.

- Ostinate bas zingen: Dit is een melodie die je tijdens het hele lied kunt blijven zingen. Laat een groepje op 'oe' zingen.

- Ostinato bas spelen: Als je erbij wilt spelen is dat ook super leuk met de kinderen. Om helemaal in de kerstsferen te blijven is dit het allerleukst op bellen of een klokkenspel. Als je ze niet hebt kun je het natuurlijk ook met boomwhackers doen.

N.B. Ik heb het uitgewerkt voor de handbellen en voor klokkenspel (met en zonder kleurtjes). Let op! De klokkenspel kleuren zijn NIET hetzelfde als de boomwhacker/handbellen kleuren! Lekker onhandig maar die kleuren komen nou eenmaal niet overeen :-). Voor de mensen zonder gekleurde klokkenspel heb ik er ook een partij bijgezet met de notennamen eronder.

#Kerst #Boomwhackers #Zingen #Bovenbouwpo

1.759 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven