Zoeken
  • Kim Jansen

Dansmuziek van Bach


Nog maar eens tijd voor een grafische meespeelpartituur, de vierde al op de site! Ik heb al een tijdje een lijst met klassieke stukken waar ik een meespeelpartituur bij wil gaan maken, de Rondeau uit suite no 2 van Bach was er eentje op deze lijst. Je kan het met alle klassen doen maar ik ga deze in groep 3/4 gebruiken, er zit nog veel herhaling in dus dan lukt dat prima!

Suites bestaan uit een opening en vaak zijn er vervolgens vele verschillende dansen. De dansen waren eerst niet zo populair maar uiteindelijk werden het toch echte hofdansen.

Als je dus nog tijd hebt is het super leuk om na het speelstuk (als ze de vorm al helemaal door hebben) met de klas nog een hofdans te bedenken op de muziek! Het is dan natuurlijk het allerleukst als de vorm weer duidelijk naar voren komt. Dus elke keer als er een thema in de muziek herhaald wordt dan zie je ook dezelfde beweging terug. Kinderen kunnen dit super goed zelf verzinnen, laat ze in de wereld van de kastelen

denken en er komen vast hilarische dansen uit.

Voor nu gaat het alleen om het speelstuk.

Je kunt het bovenstaande nummer aanzetten en het speelstuk stopt op 0.54 van het filmpje.

In de les van Star Wars wordt helemaal vertelt hoe je zo'n meespeelpartituur aan kunt pakken in de klas.

In het speelstuk zit 1 nieuw symbool wat ik nog niet eerder heb gebruikt in de meespeelpartituren. Het tekentje rechts is een herhalingsteken. Dit betekent dat je het hele blok tussen de twee herhalingstekens in 2 maal achter elkaar moet spelen.

Let op:

Het liggende streepje achter de rasp betekent dat de rasp dan nog door klinkt, hierbij zorg je er dus voor dat deze 2 tellen klinkt. Alle andere symbolen duren maar 1 tel.

#Grafischepartituur #Onderbouwpo

1.544 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven