Zoeken
  • Kim Jansen

Yesu azali awa


Wereldmuziek is, zeker met de bovenbouw, natuurlijk altijd heel tof om te doen!

Ik start altijd met het filmpje van het lied. Zo kunnen de kinderen het al een keer horen. Ik pak altijd een filmpje waarin ik het lied zing terwijl ik stage loop in Oeganda, natuurlijk kun je ook een ander filmpje pakken!

Wat herkennen de kinderen al in het lied?

De taal is natuurlijk heel anders maar bijvoorbeeld de woorden 'Yesu' en 'Alleluia' lijken wel heel erg op het Nederlandse woord.

In Cogo zijn er veel mensen die naar de kerk gaan. De muziek in Afrika komt vaak uit de kerken, daar ontstaan de liedjes. Zo ook dit liedje.

Zingen:

D G D A

Yesu azali awa, yesu azali awa, yesu azali awa, nabiso

D G D A D

Yesu azali awa, yesu azali awa, yesu azali awa, nabiso

D G D A

Alleluia, Alleluia, Alleluia, nabiso

D G D A D

Alleluia, Alleluia, Alleluia, nabiso

Spelen:

Ga in een grote kring op de grond zitten met de hele klas. Elk kind krijgt twee drumstokjes (tip: bamboestokken bij het tuincentrum halen en deze in stukken zagen, zijn perfecte stokken en hartstikke goedkoop!). Met deze stokjes begeleid je het lied:

1. Op elke tel tik je met de stokken op de grond

2. Op elke tel met de stokken op de grond tikken maar na het woordje 'nabiso' sla je de stokken drie maal boven je hoofd tegen elkaar aan.

3. Op elke 1e tel met de stokken op de grond tikken en na het woordje 'nabiso' nog steeds driemaal boven je hoofd tegen elkaar slaan.

4. De stok in je linkerhand die laat je op de grond liggen. De stok in je rechterhand ga je doorgeven in de kring. Steeds op de eerste tel van de maat leg je jouw stok voor je buurman of buurvrouw neer. Jouw buurman of buurvrouw doet hetzelfde zodat je weer twee stokken vast hebt. Op 'nabiso' sla je met je eigen stokken nog steeds 3 keer boven je hoofd.

Dit doorgeven is in het begin altijd erg chaotisch maar ook heel erg grappig! Het komt vanzelf goed ;)!

#Zingen #Bovenbouwpo

638 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven